EBRD kreditira obnovu Željezare Sisak

Bez autora
Mar 18 2013

Europska banka za obnovu i razvoj odobrila je 20 milijuna eura kredita kao potporu ponovnom pokretanju i modernizaciji proizvodnje u Željezari Sisak. Sisačku Željezaru kupila je talijanska kompanija Danieli, a njezina tvrtka kći ABS počinje obnovu i modernizaciju proizvodnog programa. Planovi uključuju obnovu kapaciteta postrojenja, kako bi se proizvodnja u Sisku potpuno uklopila u proizvodni lanac kompanije Danieli. Pogoni u Sisku će proizvoditi polu-dovršene proizvode od čelika koji će se zatim dostavljati u glavno postrojenje ABS-a u Italiji i Udinama ili dalje u Njemačku i na druga tržišta. ABS, navode iz EBRD-a, je vodeći europski proizvođač za specijalizirane proizvode od čelika i vodeći dobavljač čelika za automobilski i energetski sektor, a riječ je o podružnica Danieli grupe, jedne od vodećih svjetskih grupacija za opskrbu postrojenja za proizvodnju željeza.

EBRD kreditira obnovu Željezare SisakEuropska banka za obnovu i razvoj odobrila je 20 milijuna eura kredita kao potporu ponovnom pokretanju i modernizaciji proizvodnje u Željezari Sisak.

Sisačku Željezaru kupila je talijanska kompanija Danieli, a njezina tvrtka kći ABS počinje obnovu i modernizaciju proizvodnog programa. Planovi uključuju obnovu kapaciteta postrojenja, kako bi se proizvodnja u Sisku potpuno uklopila u proizvodni lanac kompanije Danieli.

Pogoni u Sisku će proizvoditi polu-dovršene proizvode od čelika koji će se zatim dostavljati u glavno postrojenje ABS-a u Italiji i Udinama ili dalje u Njemačku i na druga tržišta.

ABS, navode iz EBRD-a, je vodeći europski proizvođač za specijalizirane proizvode od čelika i vodeći dobavljač čelika za automobilski i energetski sektor, a riječ je o podružnica Danieli grupe, jedne od vodećih svjetskih grupacija za opskrbu postrojenja za proizvodnju željeza.

Postrojenje Sisak, između ostalog je odabrano i zbog dobre prometne povezanosti s ABS-ovim najvažnijim klijentima, kažu iz EBRD-a.

Ova je investicija poticaj visokovrijednoj metalurškoj proizvodnji u Hrvatskoj. EBRD je odlučan podržati sva nastojanja za jačanje hrvatske industrijske baze promovirajući konkurentne i učinkovite kompanije i mobilizacijom hrvatske jake inženjerske tradicije. Posebno nam je drago što će investicijski program u Sisku rezultirati značajnim stupnjem učinkovitosti po pitanju zaštite okoliša, energetske potrošnje i resursa, riječi su direktorice EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku Zsuzsanne Hargitai, koje se navode u priopćenju EBRD-a.

EBRD će tijekom 2013. usvojiti novu Strategiju za Hrvatsku za razdoblje 2013. - 2016., najavljuju iz EBRD-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik